Blij met Betulia buiten

Blij met Betulia buiten

Een kamerplant als de Betulia naar buiten? Dat kan! Deze rijkbloeiende huisgenoot pikt namelijk net als jij graag een zonnig terrasje. Vanaf half mei is de buitentemperatuur ook ’s nachts zo behaaglijk dat de Betulia eigenlijk niet meer naar binnen wil…

Kleur
De Betulia is een kamerplant die is opgebouwd uit tientallen kleine bloemetjes. De kamerplant zorgt daarmee voor een sterk kleuraccent in en om het huis. Kies je voor knalrood of felroze dan is het een ideale plant voor een zomers feestje. Houd je meer van zomerromantiek kies dan voor zachte tinten. En of je nu van een moderne of landelijke stijl houdt… de Betulia zet balkon of terras sowieso in bloei! Zet bijvoorbeeld eens meerdere Betulia’s in identieke potten op het terras. Het resultaat is een overtuigende bloemenzee. Vier op een rij!

Eenvoudig
Betulia’s zijn makkelijke kamerplanten voor zowel binnen als buiten. Staan ze op het terras? Hou ze dan wel uit de wind en gun ze wat halfschaduw voor het kleurrijkste resultaat. Met één à twee keer per week een scheutje water en een beetje voeding blijven ze lekker lang doorbloeien. Wanneer je bovendien de uitgebloeide bloemen weghaalt zal de Betulia continu nieuwe bloemknoppen vormen.

Tip: Voor iedereen die zijn kamerplanten vergeet water te geven is er nu de handige plantmanager op de ‘Mijn Plant’-app voor iPhones en Androids. Je krijgt automatisch een seintje als het tijd is om water te geven. De app is gratis verkrijgbaar via iTunes en www.mooiwatplantendoen.nl.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zomerheide genoemd, naar de pe...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwouden van westelijk Afrika v...

Lees meer...
Pompoenen & kalebassen: ze zijn binnen bij GroenRijk Doetinchem!

Het is weer bijna die tijd van het jaar waar we allemaal naar uitkijken: herfst! En bij herfst denken we meteen aan kleurrijke bladeren, gezellige avonden bij de open haard en natuurlijk, de sterren van het seizoen: pompoenen en kalebassen. Bij GroenRijk Doetinchem zijn we verheugd om je te laten weten dat we een mooi assortiment pompoenen en kalebassen binnen hebben, en we kunnen niet wachten om je te inspireren met talloze mogelijkheden om je huis en tuin in herfstsfee...

Lees meer...