Blij met Betulia buiten

Blij met Betulia buiten

Een kamerplant als de Betulia naar buiten? Dat kan! Deze rijkbloeiende huisgenoot pikt namelijk net als jij graag een zonnig terrasje. Vanaf half mei is de buitentemperatuur ook ’s nachts zo behaaglijk dat de Betulia eigenlijk niet meer naar binnen wil…

Kleur
De Betulia is een kamerplant die is opgebouwd uit tientallen kleine bloemetjes. De kamerplant zorgt daarmee voor een sterk kleuraccent in en om het huis. Kies je voor knalrood of felroze dan is het een ideale plant voor een zomers feestje. Houd je meer van zomerromantiek kies dan voor zachte tinten. En of je nu van een moderne of landelijke stijl houdt… de Betulia zet balkon of terras sowieso in bloei! Zet bijvoorbeeld eens meerdere Betulia’s in identieke potten op het terras. Het resultaat is een overtuigende bloemenzee. Vier op een rij!

Eenvoudig
Betulia’s zijn makkelijke kamerplanten voor zowel binnen als buiten. Staan ze op het terras? Hou ze dan wel uit de wind en gun ze wat halfschaduw voor het kleurrijkste resultaat. Met één à twee keer per week een scheutje water en een beetje voeding blijven ze lekker lang doorbloeien. Wanneer je bovendien de uitgebloeide bloemen weghaalt zal de Betulia continu nieuwe bloemknoppen vormen.

Tip: Voor iedereen die zijn kamerplanten vergeet water te geven is er nu de handige plantmanager op de ‘Mijn Plant’-app voor iPhones en Androids. Je krijgt automatisch een seintje als het tijd is om water te geven. De app is gratis verkrijgbaar via iTunes en www.mooiwatplantendoen.nl.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...