Bewatering

Maak u klaar om uw tuin te laten sprankelen als nooit tevoren met ons ruime assortiment aan gieters, tuinslangen en regentonnen! Bij GroenRijk Doetinchem hebben we de perfecte ingrediënten om uw balkon, terras of tuin te transformeren in een betoverende plek vol leven. We introduceren u graag aan onze bewateringshelden! Met deze handige, stijlvolle en betrouwbare sidekicks is het gegarandeerd dolle waterpret! Laten we samen een wateravontuur beginnen dat uw planten zal laten dansen van vreugde! Wilt u onze bewateringsmiddelen toch liever met eigen ogen zien? Spring binnen in ons tuincentrum en duik in de wereld van bewatering. Onze medewerkers staan paraat met raad en helpen u graag bij het maken van een weloverwogen keuze. 

3 tips om uw tuin voor te bereiden op warmte én droogte

Om drinkwater te sparen merken we dat mensen steeds minder gaan sproeien. Helaas gaat dit ten koste van de groei van uw planten. Wat nou als u geen drinkwater hoeft te gebruiken en toch kan zorgen voor een mooie, groene tuin? Lees onze drie tips: 

1. Vang regenwater op
Het is niet alleen gratis en zonde als u er niets mee doet, het is ook het ideale tuinwater voor uw planten, omdat er geen kalk in zit. In ons tuincentrum hebben we diverse regentonnen waar u makkelijk regenwater in kunt vangen. 

2. Kies planten die weinig water nodig hebben
Onze zomers kennen steeds vaker droge periodes die lang aan kunnen houden. Door planten te kiezen met een grote overlevingskans bij een hittegolf hoeft u minder water te gebruiken. Denk aan Allium (sierui), Campsis (trompetklimmer), kruipende Amerikaanse sering, ooievaarsbek, lavendel, kattenkruid en vetkruid.

Blog: 10 hittebestendige zomerplanten


3. Voeg houtsnippers toe aan uw tuin
Laat in de herfst de bladeren tussen de planten in uw tuin liggen, dat houdt de aarde vochtig. Of kies voor houtsnippers of cacaodoppen tussen uw planten. Dit heeft hetzelfde effect en zorgt dat u minder hoeft te sproeien!

Waterpret in de tuin met gieters, tuinslangen en een regenton!

Of u nu een compact balkon of een groot landgoed heeft, wij hebben een oplossing voor iedereen!

 • Gieters
  Een klassieker onder de bewateringshulpmiddelen. Onze gieters zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, van traditioneel gegalvaniseerd staal tot kleurrijke kunststofvarianten. Of u nu een kleine potplant wilt bewateren of uw hele tuin wilt verzorgen, onze gieters zorgen ervoor dat het water precies daar terechtkomt waar u het nodig heeft.
   
 • Tuinslangen  
  Met een tuinslang van Gardena wordt water geven een fluitje van een cent. Bevestig de slanghaspel aan de muur en u heeft altijd direct toegang tot water. Geen gedoe meer met in de knoop geraakte slangen! Onze slangen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en zijn uitgerust met handige functies zoals verstelbare sproeikoppen voor een optimale waterstraal.
   
 • Regentonnen
  Wilt u duurzaam omgaan met water en uw tuin voorzien van regenwater? Dan zijn onze regentonnen de perfecte keuze. Met een regenton vangt u regenwater op en kunt u het later gebruiken om uw planten te bewateren. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! We hebben regentonnen in verschillende maten en stijlen, zodat er altijd een optie is die bij uw tuin past.

Meer over de regenton

 

Bewateringsproducten kopen bij tuincentrum GroenRijk Doetinchem

U leest het goed, we hebben alles wat u nodig heeft om uw tuin een verfrissende boost te geven, vooral tijdens droge en warme zomerdagen. Bezoek ons en ontdek ons fantastische assortiment aan gieters, wandslangen en regentonnen die het bewateren van uw tuin een activiteit maken om naar uit te kijken. Houd uw planten gezond en gelukkig met onze handige bewateringssystemen, zo zorgt u ervoor dat uw tuin altijd van voldoende water wordt voorzien. Dat staat als een paal boven water. 

Openingstijden & contact

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuingereedschap