Bloembollen

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes.
De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.

Hier is onze top 5 zomerbollen: 

Zomerbollen zijn een geweldige manier om kleur en textuur aan uw tuin toe te voegen. Hier zijn de top 5 zomerbollen om uw tuin op te fleuren:

 1. Dahlia's:
  Deze bollen zijn er in verschillende maten en kleuren en bloeien van de vroege zomer tot de eerste vorst. Van enkele bloemen tot gevulde bloemen, dahlia's zijn een geweldige keuze voor elke tuin.
   
 2. Gladiolen:
  Gladiolen hebben lange, slanke stelen die bedekt zijn met heldere, kleurrijke bloemen. Ze zijn er in veel verschillende kleuren en bloeien in de zomermaanden.
   
 3. Anemonen:
  Anemonen bloeien in de zomermaanden en hebben delicate bloemblaadjes in verschillende tinten. Ze zijn perfect voor het planten in bloempotten of als onderdeel van een bloembed.
   
 4. Lupines:
  Deze bollen zijn er in vele kleuren en maten en bloeien in de vroege zomermaanden. Lupines hebben een indrukwekkende hoogte en zijn geweldig voor het toevoegen van structuur aan uw tuin.
   
 5. Scadoxus:
  Scadoxus is een minder bekende bol, maar heeft een unieke, exotische uitstraling. Ze hebben heldere, rode bloemen die bloeien in de zomermaanden en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan schaduwrijke gebieden.

Voeg deze zomerbollen toe aan je tuin voor een kleurrijke en levendige uitstraling de hele zomer lang!

Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. 

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels(een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven.