Bodembedekkers

Wanneer we het over bodembedekkers hebben, bedoelen we die groep buitenplanten die niet in de hoogte, maar in de breedte groeien. Vandaar hun naam: ze bedekken letterlijk de bodem! Ze verspreiden zich snel en zijn daarom een geliefde keuze om onkruid tegen te gaan en de bodem te beschermen. Meestal is een bodembedekker een laagblijvende sierplant, maar er zijn ook enkele kruipende struiken die deze functie kunnen vervullen, evenals siergrassen of zelfzaaiende eenjarigen. In ons tuincentrum in Doetinchem hebben wij een ruime selectie aan bodembedekkers in allerlei soorten en maten. Uitgezonderd van zondag zijn wij elke dag open. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te adviseren bij het maken van de beste keuze voor uw tuin.

OPENINGSTIJDEN

Voordelen van bodembedekkers 

Er zijn veel redenen om bodembedekkers te overwegen. Gebruik bodembedekkers bijvoorbeeld voor delen in uw tuin waar gras geen optie is. Denk hierbij aan schaduwrijke plaatsen, een helling of om de wortels van een boom heen. Ideaal om kale plekken in de tuin op te vullen. 

 • Bescherming
  Deze plantengroep groeit dicht bij de grond en bestaat uit dik gebladerte. Dit zorgt ervoor dat de aarde eronder goed geïsoleerd is. De methode bij uitstek om de grond te beschermen tegen vorst en hitte. 
 • Groeit snel
  Een ander voordeel is de snelle ontwikkeling van de bodembedekker. In een mum van tijd geniet u van een kleurrijk en aromatisch bloementapijt. 
 • Weinig onderhoud
  Het water in de aarde verdampt minder snel waardoor de grond minder water nodig heeft. Een bodembedekker werkt als mulch. Door de grond af te schermen van de soms extreme weersomstandigheden, blijft voeding aanwezig en maakt onkruid geen schijn van kans. Als kers op de taart heeft u er bijna geen omkijken naar! Geweldig, toch? 

Beste planten als bodembedekkers 

 • Ooievaarsbek geranium 
 • Vrouwenmantel 
 • Tijm 
 • Klimop hedera 
 • Pachysandra

Bodembedekkers kopen in Doetinchem 

Bodembedekkers zijn niet alleen functioneel, ze zien er ook nog eens erg trendy uit en u kunt er alle kanten mee op! Mix and match naar hartenlust om bijvoorbeeld uw cottage tuin te creëren of plant ze in strakke symmetrie voor een moderne look. Personaliseer uw tuin met bodembedekkers zodat u uzelf helemaal thuis voelt! Vergeet u ook niet regelmatig te genieten van uw prachtige creatie? Bezoek ons tuincentrum in Doetinchem en bekijk ons ruime aanbod bodembedekkers om inspiratie op te doen. Heeft u nog een extra duwtje in de rug nodig? Dan begeleiden onze medewerkers u graag in de goede richting.

BEZOEK ONS!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten