Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen.

De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden.

Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals Bieslook en Munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op onze kruidenafdeling staan ook alle kruiden kant en klaar in pot.

De top 5 populaire perkplanten 

Weet u niet goed welke eenjarige planten te kiezen? Laten we het even voor u op een rijtje zetten: 

 

Top 5 populaire perkplanten Petunia: Petunia's zijn een populaire keuze vanwege hun vermogen om goed te gedijen in verschillende omgevingen en hun heldere, kleurrijke bloemen. Deze planten zijn er in vele kleuren en maten. Bovendien zijn ze makkelijk te verzorgen en te onderhouden.

Begonia: Begonia's zijn een klassieke keuze voor perkplanten vanwege hun veelzijdigheid. Deze planten zijn er in vele soorten, waaronder hangende begonia's en opstaande begonia's. De bloemen zijn er in vele kleurschakeringen en de blaadjes zijn dik van structuur en geven een interessante textuur aan elke tuin. Begonia's zijn ook eenvoudig te verzorgen en zijn perfect voor het planten in bloempotten of als onderdeel van een bloembed.

Fuchsia: Fuchsia's hebben unieke, buisvormige bloemen die doen denken aan de tutu van een dansende ballerina. Ze zijn er in een breed spectrum aan kleuren. Deze planten bloeien van de vroege zomer tot de eerste vorst en zijn perfect voor het opvullen van schaduwrijke plaatsen. Fuchsia's hebben ook een elegante uitstraling en staan tevens erg mooi in hangende manden of als accentplant in een bloembed.

Lobelia: Lobelia's zijn kleine perkplanten met delicate, blauwe bloemen. Deze planten zijn ideaal voor het planten langs de rand van een bloembed of in een bloempot. Lobelia's bloeien in de zomermaanden en blijven er mooi uitzien tot aan de eerste vorst. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden.

Spaanse Margriet: Spaanse Margriet is een veel gekozen perkplant vanwege de felgekleurde bloemen en het vermogen om goed te gedijen in de volle zon. Deze planten zijn perfect voor een bloemenbed of als accentplant in een bloempot. Spaanse Margriet heeft ook een aangename geur en trekt veel vlinders en bijen aan.

 

Waar eenjarige perkplaten kopen? 

Laat uw tuin stralen met deze opvallende verschijningen. Uiteraard zijn er nog vele andere, teveel om hier op te noemen. Wil u meer eenjarige planten leren kennen? 

Bezoek dan ons tuincentrum in Doetinchem en kom kijken naar onze brede selectie aan perkplanten. Onze medewerkers staan klaar om u te verwelkomen en delen graag hun expertise met u over welke perkplanten u het best kan gerbuiken als border of in een hanging basket bijvoorbeeld. 

Kom vandaag nog langs en haal deze prachtige planten in huis, in de tuin, op terras of op balkon. Wij beloven u, u krijgt er geen spijt van! Tot snel! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten