Lepelplant: Woonplant van de maand mei 2020

Lepelplant: Woonplant van de maand mei 2020

In mei staat de Lepelplant, ook bekend als Spathiphyllum, op een voetstuk als Woonplant van de maand. 

Het verhaal van de Lepelplant

De officiële naam van de Lepelplant, Spathiphyllum, is afgeleid van de Griekse woorden voor kolfschede en blad. De Lepelplant is afkomstig uit de tropische regenwouden van Colombia en Venezuela, een echte schaduwplant die van een warme, vochtige omgeving houdt. In 1870 werd de plant in Europa geïntroduceerd en maakte sindsdien een stormachtige ontwikkeling mee. Waren er in de jaren ’80 van de vorige eeuw nog enkele soorten afkomstig uit de soort walisii, nu bestaat er een grote hoeveelheid cultivars. 

Verzorgingstips

  • De Lepelplant is een easy care product. 
  • De plant vraagt een lichte standplaats, uit de felle zon bij zo’n 18-22 °C. 
  • Geef de plant regelmatig lauw water. Wanneer het blad slap hangt, is de potkluit uitgedroogd. 
  • Regelmatig sproeien met lauw water vindt de plant lekker, net als plantenvoeding. 
  • Ook uitgebloeide bloemen verwijderen is raadzaam. 
  • Om de plant meerdere jaren in bloei te brengen is een winterse rustperiode nodig. Zet de plant bij een temperatuur van 15 °C ongeveer zes tot acht weken op een lichte plek en hij zal daarna weer rijk bloeien. 
  • In de zomer kan de plant ook in de tuin of op het terras, maar pas op voor felle zon. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Stralende feestdagen met de mini-kerstster!

De kleine versie van de kerstster (Euphorbia pulcherrima) is een geweldige sfeermaker en fonkelt op veel plekken. Met een paar plantjes is je huis gelijk in feeststemming!

 

Niet de bloemen maar de blaadjes

Als de dagen echt kort worden, start het hoogtepunt van het kerststerrenseizoen. De bovenste bladeren van deze groene plant kleuren langz...

Lees meer...
kerst
Kersttrends 2024: laat de natuur sprankelen

De geur van dennen, het zachte licht van twinkelende lampjes en de rustieke warmte van aardetinten: dit jaar staat kerst volledig in het teken van de natuur. Bij GroenRijk Doetinchem nemen we je mee het bos in – niet letterlijk natuurlijk, maar wel met een kerstdecoratie die aanvoelt als een winterwandeling door een magisch sprookjesbos. Dit zijn dé trends voor kerst 2024, en jij kunt ze helemaal zelf creëren.

...Lees meer...
Mini kerstboom: Picea glauca ‘Conica’

Heb je een tiny house? Of vind je het leuk om dit jaar niet één maar meer bomen neer te zetten? Voor een Conica vind je altijd een plekje. Picea glauca ‘Conica’, ofwel tafelkerstboom is een dwergvorm van de witte spar ofwel Canadese spar. GroenRijk heeft ze al vanaf 17 cm. De kegelvormige boompjes zijn mooi compact. Buiten wordt deze boom ongeveer 2 meter hoog. Hoe je je boom succesvol naar buiten verhuist lees je hieronder.


Tafelkers...

Lees meer...