Top 10 zomerplanten die goed tegen warmte kunnen

Top 10 zomerplanten die goed tegen warmte kunnen

De zomerse hitte kan een uitdaging vormen voor veel planten, maar gelukkig zijn er ook planten die goed gedijen in warme omstandigheden. Als u op zoek bent naar tuinplanten die bestand zijn tegen de hitte en droogte, bekijk dan onze suggesties. Voeg ze toe aan de tuin en geniet van prachtige bloemen en groen, zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar. U hoeft het niet ver te zoeken want in ons tuincentrum in Doetinchem kunt u al deze prachtige planten en nog veel meer terugvinden. 

Tip! Uiteraard is regelmatig bewateren momenteel van levensbelang voor uw groen. Bij ons vindt u gelukkig allerlei gieters, tuinslangen, sproeiers en druppelsystemen die het u lekker makkelijk maken.

OPENINGSTIJDEN
 

1. Vetplanten

Vetplanten zijn perfect voor zonnige en droge omgevingen. Ze hebben dikke bladeren en stengels die water vasthouden, waardoor ze kunnen overleven met minimale bewatering. Cactussen zijn bijvoorbeeld populaire vetplanten die weinig onderhoud nodig hebben.

2. Lavendel

Lavendel is een prachtige en geurige plant die goed gedijt in de hitte. Het heeft goed doorlatende grond nodig en kan goed tegen droogte. Bovendien trekt lavendel vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

3. Agapanthus

Agapanthus, ook wel de Afrikaanse lelie genoemd, is een sierlijke plant met opvallende bloemen. Het is een zeer droogtetolerante plant die goed groeit in warme klimaten. Agapanthus voegt een vleugje kleur toe aan de tuin en is verkrijgbaar in verschillende variëteiten.

 

Droogtetolerante planten kopen4. Sedum

Sedum, ook wel vetkruid genoemd, is een succulent die goed gedijt in de zon en droogte. In de dikke, vlezige bladeren wordt water opgeslaan. Sedum komt in verschillende variëteiten en voegt een interessante textuur toe aan uw tuin.

5. Olijfboom

Olijfbomen zijn niet alleen prachtige bomen, maar ook goed bestand tegen warme en droge omstandigheden. Ze gedijen goed in zonnige plekken en hebben slechts af en toe water nodig. Olijfbomen kunnen uitgroeien tot imposante blikvangers in uw tuin en geven een mediterrane sfeer aan de omgeving.

 

6. YuccaDroogtetolerante planten kopen

Yucca's zijn stoere, woestijnachtige planten die perfect zijn voor hete en droge omgevingen. Ze hebben dikke, vlezige bladeren die vocht vasthouden en zijn bestand tegen intens zonlicht. Yucca's voegen een exotisch tintje toe.

7. Russische salie

Russische salie, ook bekend als Perovskia, is een vaste plant die goed bestand is tegen droogte en warmte. Het heeft grijsgroene bladeren en produceert prachtige paarse bloemen. Russische salie is een aantrekkelijke keuze voor borders en bloembedden.

8. Zonnehoed

Zonnehoed, of Echinacea, is een kleurrijke bloem die goed gedijt in de volle zon. Het is een sterke plant die droogte kan verdragen en weinig onderhoud vereist. Zonnehoed komt voor in verschillende kleuren en trekt vlinders en bijen aan.

9. Rozemarijn

Rozemarijn is een aromatische kruidenplant die goed groeit in warme en droge omstandigheden. Het heeft naaldachtige bladeren en produceert kleine, geurige bloemen. Rozemarijn kan zowel in de grond als in potten worden gekweekt en voegt een heerlijk aroma toe aan uw buitenplek.

 

Tuinplanten kopen10. Grassen

Verschillende soorten siergrassen zijn goed bestand tegen warmte en droogte. Deze grassen voegen textuur en beweging toe aan de tuin en zijn een prachtige aanvulling op andere planten. Enkele voorbeelden zijn lampenpoetsergras, prachtriet en zegge.

Met deze selectie van tuinplanten die goed tegen warmte kunnen, kunt u een veerkrachtige en kleurrijke tuin creëren, zelfs tijdens de heetste zomerdagen. Combineer verschillende planten met verschillende hoogtes, kleuren en texturen om een dynamische en levendige buitenruimte te creëren.

 

Zomerbloeiers kopen in Doetinchem: kom naar GroenRijk!

Woont u in de buurt van Doetinchem en bent u op zoek naar planten die goed tegen droogte en warmte kunnen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij nodigen u graag uit om eens langs te komen op onze tuinplantenafdeling. Bekijk ons ruime assortiment en laat u inspireren! Borrelen er enkele vragen op bij het zien van ons aromatische en kleurrijke assortiment? Spreek dan een van onze vriendelijke en gepassioneerde medewerkers aan, ze helpen u graag verder. Plan uw bezoek en kom langs! 

KOM LANGS! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...