Top 10 zomerplanten die goed tegen warmte kunnen

Top 10 zomerplanten die goed tegen warmte kunnen

De zomerse hitte kan een uitdaging vormen voor veel planten, maar gelukkig zijn er ook planten die goed gedijen in warme omstandigheden. Als u op zoek bent naar tuinplanten die bestand zijn tegen de hitte en droogte, bekijk dan onze suggesties. Voeg ze toe aan de tuin en geniet van prachtige bloemen en groen, zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar. U hoeft het niet ver te zoeken want in ons tuincentrum in Doetinchem kunt u al deze prachtige planten en nog veel meer terugvinden. 

Tip! Uiteraard is regelmatig bewateren momenteel van levensbelang voor uw groen. Bij ons vindt u gelukkig allerlei gieters, tuinslangen, sproeiers en druppelsystemen die het u lekker makkelijk maken.

OPENINGSTIJDEN
 

1. Vetplanten

Vetplanten zijn perfect voor zonnige en droge omgevingen. Ze hebben dikke bladeren en stengels die water vasthouden, waardoor ze kunnen overleven met minimale bewatering. Cactussen zijn bijvoorbeeld populaire vetplanten die weinig onderhoud nodig hebben.

2. Lavendel

Lavendel is een prachtige en geurige plant die goed gedijt in de hitte. Het heeft goed doorlatende grond nodig en kan goed tegen droogte. Bovendien trekt lavendel vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

3. Agapanthus

Agapanthus, ook wel de Afrikaanse lelie genoemd, is een sierlijke plant met opvallende bloemen. Het is een zeer droogtetolerante plant die goed groeit in warme klimaten. Agapanthus voegt een vleugje kleur toe aan de tuin en is verkrijgbaar in verschillende variëteiten.

 

Droogtetolerante planten kopen4. Sedum

Sedum, ook wel vetkruid genoemd, is een succulent die goed gedijt in de zon en droogte. In de dikke, vlezige bladeren wordt water opgeslaan. Sedum komt in verschillende variëteiten en voegt een interessante textuur toe aan uw tuin.

5. Olijfboom

Olijfbomen zijn niet alleen prachtige bomen, maar ook goed bestand tegen warme en droge omstandigheden. Ze gedijen goed in zonnige plekken en hebben slechts af en toe water nodig. Olijfbomen kunnen uitgroeien tot imposante blikvangers in uw tuin en geven een mediterrane sfeer aan de omgeving.

 

6. YuccaDroogtetolerante planten kopen

Yucca's zijn stoere, woestijnachtige planten die perfect zijn voor hete en droge omgevingen. Ze hebben dikke, vlezige bladeren die vocht vasthouden en zijn bestand tegen intens zonlicht. Yucca's voegen een exotisch tintje toe.

7. Russische salie

Russische salie, ook bekend als Perovskia, is een vaste plant die goed bestand is tegen droogte en warmte. Het heeft grijsgroene bladeren en produceert prachtige paarse bloemen. Russische salie is een aantrekkelijke keuze voor borders en bloembedden.

8. Zonnehoed

Zonnehoed, of Echinacea, is een kleurrijke bloem die goed gedijt in de volle zon. Het is een sterke plant die droogte kan verdragen en weinig onderhoud vereist. Zonnehoed komt voor in verschillende kleuren en trekt vlinders en bijen aan.

9. Rozemarijn

Rozemarijn is een aromatische kruidenplant die goed groeit in warme en droge omstandigheden. Het heeft naaldachtige bladeren en produceert kleine, geurige bloemen. Rozemarijn kan zowel in de grond als in potten worden gekweekt en voegt een heerlijk aroma toe aan uw buitenplek.

 

Tuinplanten kopen10. Grassen

Verschillende soorten siergrassen zijn goed bestand tegen warmte en droogte. Deze grassen voegen textuur en beweging toe aan de tuin en zijn een prachtige aanvulling op andere planten. Enkele voorbeelden zijn lampenpoetsergras, prachtriet en zegge.

Met deze selectie van tuinplanten die goed tegen warmte kunnen, kunt u een veerkrachtige en kleurrijke tuin creëren, zelfs tijdens de heetste zomerdagen. Combineer verschillende planten met verschillende hoogtes, kleuren en texturen om een dynamische en levendige buitenruimte te creëren.

 

Zomerbloeiers kopen in Doetinchem: kom naar GroenRijk!

Woont u in de buurt van Doetinchem en bent u op zoek naar planten die goed tegen droogte en warmte kunnen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij nodigen u graag uit om eens langs te komen op onze tuinplantenafdeling. Bekijk ons ruime assortiment en laat u inspireren! Borrelen er enkele vragen op bij het zien van ons aromatische en kleurrijke assortiment? Spreek dan een van onze vriendelijke en gepassioneerde medewerkers aan, ze helpen u graag verder. Plan uw bezoek en kom langs! 

KOM LANGS! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...
Winterheide: Erica darleyensis

Erica darleyensis kan bijna alles aan. Na een strenge winter komt hij weer mals en groen onder de sneeuw vandaan en in een tropische zomer blijft hij fier overeind. De Erica darleyensis van GroenRijk bloeit vrijwel de hele winter tot en met het vroege voorjaar. Qua grondsoort is Erica – in tegenstelling tot zijn familieleden – nauwelijks kieskeurig. Kortom: de robuuste bodembedekker die tegen een stootje kan.

 

Erica: meisje, pla...

Lees meer...