Scoor een regenton met korting en draag bij aan een bewuster Doetinchem!

Scoor een regenton met korting en draag bij aan een bewuster Doetinchem!

Het is weer zover! In maart 2024 slaan de Gemeente Doetinchem, Sité en Waterschap Rijn en IJssel de handen ineen voor een nieuwe regentonactie. En jij kunt meedoen! Waarom zou je een regenton aanschaffen? Simpelweg omdat hemelwater schoon én gratis is. Het is zonde om dat zomaar in het riool te laten verdwijnen. Met een regenton kun je dit waardevolle water opvangen en op droge dagen gebruiken om de dorst van je tuinplanten te lessen of om je auto te wassen. En als extra motivatie: je kunt nu profiteren van een mooie korting én kans maken op een cadeaubon van Groenrijk Doetinchem ter waarde van €250,-!

Hoe werkt de regentonactie?

De eerste stap naar een bewustere en groenere levensstijl begint bij het uitzoeken van een regenton. Bij Groenrijk Doetinchem hebben we een ruime selectie, en tijdens deze actie kun je direct €50 korting krijgen! Maar wees er snel bij, want er zijn slechts 400 kortingsbonnen beschikbaar, en op is écht op. Bij de infobalie in onze winkel kun je eenvoudig een formulier invullen, waarna je bij de kassa direct van de korting profiteert. En alsof dat nog niet genoeg is, maak je ook nog eens kans op die eerdergenoemde cadeaubon ter waarde van €250,-! Dus, waar wacht je nog op? Tijd om je eigen regenton avontuur te beginnen!

Tips voor het plaatsen van een waterton

Nu je je gloednieuwe regenton hebt gescoord, is het belangrijk om deze goed te installeren. Hier zijn een paar handige tips:

  1. Kies de juiste grootte - afhankelijk van de grootte van je tuin of balkon. Ja, ook op een balkon of dakterras kan je regenwater opvangen!
  2. Plaats de ton in de schaduw en dicht bij de planten die je wilt bewateren. Een zonnige spot is niet bevoordelijk voor de kwaliteit van het water.
  3. Zorg voor een stevige en vlakke ondergrond om verzakking te voorkomen.
  4. Gebruik een verhoging om een emmer of gieter gemakkelijk onder de kraan te plaatsen.
  5. Sluit de ton aan op de regenpijp met een 'vulautomaat' of overloop naar je tuin.

En vergeet niet: controleer of jouw gemeente een afkoppelsubsidie aanbiedt, zodat je mogelijk nog meer kunt besparen!

Regentonnen


 

Tip! Woon je in een huurwoning en twijfel je of je een regenton mag installeren? Vraag toestemming aan je verhuurder en leg uit hoe een regenton niet alleen positieve effecten heeft op het milieu, maar ook op de waterrekening. Maak duidelijke afspraken voor het geval je gaat verhuizen, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je regenton.

Regentonactie bij Groenrijk Steentjes: kom langs!

Kortom, met de regentonactie van maart 2024 bij Groenrijk Doetinchem heb je alle redenen om jouw bijdrage te leveren aan een bewuster en groener Doetinchem. Haal die regenton in huis, bespaar water én geld, en maak je tuin klaar voor een milieubewuste toekomst! Wil je nog een stap verder gaan? De Gemeente Doetinchem heeft de subsidieregeling Water en Groen in het leven geroepen. Deze regeling is van toepassing op bestaande panden binnen de bebouwde kom van Doetinchem. Hiermee kun je nog meer doen om je buitenruimte te vergroenen en bij te dragen aan een duurzamer leefklimaat.

Kom langs: openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...